Wedden op de Champions League

Tegenwoordig wedden wij simpel via de computer, smartphone of tablet op voetbalwedstrijden. Bij de online bookmakers kunnen wij op vrijwel elke professionele voetbalcompetitie een inzet plaatsen, zowel pre-match als live. Een van de populairste competities voor weddenschappen is de Champions League.

De Champions League, voorheen bekend als de Europa Cup I, is de grootste en bekendste Europese competitie. En de eerste voorronde wedstrijden worden al in de zomer afgewerkt, maar uiteindelijk draait het om die ene grote finale. De beste clubs van Europa strijden op de trofee en het prijzengeld dat daarbij hoort. Als een club de groepsfase weet te behalen, dan zal het al twintig miljoen euro deelnamegeld krijgen. Elk verdiende punt zal ook beloond worden.

Speelrondes

Er worden voor het begin van het hoofdtoernooi nog vier voorrondes gespeeld in de Champions League. Met name clubs uit kleinere Europese landen zullen hieraan meedoen. De eerste Nederlandse clubs starten in de derde voorronde. Grote clubs uit landen als Engeland, Frankrijk, Duitsland en Spanje plaatsen zich meestal direct voor het hoofdtoernooi.

Uiteindelijk zal de groepsfase worden afgewerkt met 32 clubs. In elke poule zitten vier teams, die tweemaal tegen elkaar zullen spelen. De bovenste twee ploegen uit de poule plaatsen zich voor de knock-out fase. Hierin spelen de clubs ook tweemaal tegen elkaar. In de finale zal er slechts één wedstrijd worden gespeeld en daar zal natuurlijk de winnaar van de Champions League worden bepaald.

Weddenschap afsluiten op de CL

Natuurlijk bieden alle online bookmakers de wedstrijden in de Champions League aan. Er kan zowel voor de aftrap als live tijdens een duel worden ingezet op deze duels. Dit is mogelijk via de computer, maar ook de smartphone en tablet.