Wedden op de Eredivisie

Nederlandse wedders zullen met name geïnteresseerd zijn in het wedden op de Eredivisie. Onze eigen voetbalcompetitie zorgt elk seizoen weer voor veel spektakel, grote verrassingen en bijzonder spannende duels. Menig Nederlands talent is zijn carrière begonnen op het hoogste niveau in ons land, om uiteindelijk in een Europese topcompetitie terecht te komen.

De Eredivisie is vooral interessant vanwege de jonge selecties, de onverwachte uitslagen en het frisse aanvallende voetbal. Natuurlijk kent deze voetbalcompetitie ook zijn topclubs, de traditionele top drie zijn Ajax, PSV en Feyenoord. In de afgelopen jaren wisten ook FC Twente en AZ te verrassen door de titel te grijpen.

Geschiedenis

De eerste professionele voetbalwedstrijden werden in 1956 afgewerkt in Nederland. Er werd destijds nog in twee aparte competities gespeeld. In 1990 kwamen de eerste sponsoren naar voren en dit veranderde het één en ander. In 1990 kreeg het hoogste voetbalniveau de naam ‘PTT Telecompetitie’, wat niet veel later veranderde in ‘KPN Telecompetitie’. Sinds 2005 kennen wij deze competitie als de Eredivisie.

Sinds de start van deze competitie in 1956 wisten zeven clubs de landstitel te winnen. Vanzelfsprekend staan Feyenoord, PSV en Feyenoord ook in dat lijstje. Tweemaal won AZ het landskampioenschap, maar ook FC Twente, DWS en DOS kroonde zichzelf ooit tot de beste van het land.

Online wedden op de Eredivisie

Online bookmakers zijn nog behoorlijk nieuw, maar al vele Nederlanders wagen wel eens op deze manier een gokje. Alle wedstrijden in de Eredivisie worden bij deze goksites aangeboden. Een groot voordeel van het wedden op deze manier is dat er gebruik kan worden gemaakt van een welkomstbonus, er meegespeeld kan worden op de smartphone, tablet en computer en dat live wedden ook een mogelijkheid zal zijn.