Wedden op de Premier League

Van alle voetbalcompetities op de wereld is de Premier League de bekendste. Deze Engelse competitie wordt in elke uithoek van de aarde op de voet gevolgd. Het is dan ook niet zo gek, dat juist in deze competitie de hoogste geldbedragen omgaan. De Premier League is ook wel het hoogste voetbalniveau in Engeland. De ploegen in de onderste regionen van de ranglijst beschikken dankzij de hoge televisieomzetten over een groter budget dan de topploegen in Nederland.

Natuurlijk komen er veel grote clubs in actie in de Premier League. Bekende voetbalclubs zijn bijvoorbeeld Manchester United, Chelsea, Arsenal en Manchester City. Momenteel spelen er diverse Nederlanders in de Premier League, waaronder Leroy Fer, Georgino Wijnaldum, Mike van der Hoorn, Davy Klaassen en Daley Blind.

Historie

Elke voetballer droomt van een carrière in de Premier League, dat is in de geschiedenis van deze competitie wel anders geweest. Het voetbal kende in de tachtigen jaren namelijk een dieptepunt in Engeland. Dit was te wijten aan de hooligans van de verschillende clubs. Het Heizel drama zorgde ervoor dat alle Engelse clubs voor vijf seizoenen waren uitgesloten van Europees voetbal.

Pas vanaf 1990 kende deze competitie weer een stijgende lijn. Het nationale Elftal wist de halve eindstrijd te bereiken op het Wereldkampioenschap. Daarnaast werd er meer geld geïnvesteerd in de stadions, de selecties en de jeugdopleidingen.

Sinds 1992 gaat de hoogste voetbalcompetitie van het land voort onder de naam zoals wij die nu kennen. Dit bleek een geweldige zet, want de inkomsten werden groter en de resultaten beter. Het niveau steeg erg rap en er werden nieuwe regels opgesteld. Er mochten vanaf 1995 namelijk 20 clubs meedoen in de Premier League, waar er aan het eind van elk seizoen drie zouden degraderen. Dit is nog altijd het geval. Daarnaast kunnen zeven clubs zich plaatsen voor een Europees avontuur.

Wedden op de Premier League

Aangezien de Premier League de grootste en meer lucratieve competitie ter wereld is, kan er natuurlijk ook online ingezet worden op alle duels. Wedden kan niet alleen via de computer, maar ook de smartphone of jouw tablet.