Wedden op de Europa League

Europese voetbalclubs kunnen zich voor een tweetal competities plaatsen. Waar de beste ploegen meestrijden om de Champions League, worden er ook jaarlijks geweldige duels afgewerkt in de Europa League. Eerder had deze competitie nog de naam UEFA Cup. Bij de online bookmakers kan er op elke wedstrijd in de Europa League worden ingezet, maar dat later meer over.

Prijzengeld

Voor de voetbalclubs is de Europa League minder interessant dan de Champions League. Dit heeft vooral te maken met het prijzengeld, dat vele malen lager ligt. Desondanks levert de winst in deze voetbalcompetitie het nodige geld op. De winnaar ontvangt ook een rechtstreeks ticket voor deelname aan de CL. Naar mate het toernooi vordert stromen er ook hele grote clubs in dit toernooi, dit zijn namelijk de nummers drie uit de groepsfase van de Champions League.

Voorrondes

Voordat het hoofdtoernooi van start zal gaan, worden er eerst nog vier voorrondes gespeeld. De eerste twee voorrondes zijn vooral ploegen uit kleinere Europese competities, zoals die uit Malta, Albaniƫ en Andorra. Tegenwoordig spelen er ook meerdere Nederlandse clubs in de voorrondes mee.

Hoofdtoernooi

Het hoofdtoernooi zal gespeeld worden met 32 voetbalclubs. In poules strijden de ploegen om de hoogste twee plaatsen, want die plaatsen zich voor de knock-out fase. Na de groepsfase zullen ook de ploegen uit de Champions League instromen. Alle knock-out duels worden over twee wedstrijden gespeeld, alleen de finale zal in een enkel duel worden beslist.

Wedden op de Europa League

Bij de online bookmakers worden alle wedstrijden, ook de voorrondes, aangeboden voor wedders. Er kan vooraf of tijdens een wedstrijd geld worden ingezet. Nieuwe leden krijgen een welkomstbonus en er kan ook ingezet worden op de mobiele telefoon of een tablet.